Česká olympijská nadace podpořila rekordní počet dětí

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Děti ze sociálně slabých rodin, dětských domovů i z pěstounské péče budou mít život zase o kousek veselejší. Komise České olympijské nadace jim totiž na svém posledním zasedání 29. března schválila příspěvek na financování sportovních aktivit. A jejich počet je tentokrát rekordní! O pomoc požádalo 212 mladých sportovců, respektive jejich zákonných zástupců. Podporu nakonec získává 186 z nich v celkové částce 1 294 800 Kč – 74 dívek a 112 chlapců se tak bude moci s větší pohodou věnovat 44 nejrůznějším sportům.

„Myslím si, že je potřeba pomoci, když je nějaké dítě v nevýhodě,“ říká tenistka Andrea Hlaváčková a zároveň se těší na příležitost dalšího osobního setkání s podpořenými dětmi v rámci plnění sportovních snů.

Také další patroni, rychlostní kanoista Jan Štěrba a běžec na lyžích Martin Jakš, podpořili rozhodnutí komise o přidělení rekordní částky. „Mladým sportovcům přeji hlavně to, aby měli ze sportovních aktivit radost,“ vzkazuje Jakš.

Svého hlasu využil i předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. Hlasování znovu proběhlo v elektronickém formátu, díky němuž se aktivně zapojují i časově zaneprázdnění sportovci.

„Je skvělé, že se nám daří navyšovat počty podpořených a více dětí tak může vesele sportovat. I díky našim partnerům máme prostředky ještě na daleko větší pomoc,“ vysvětluje Martina Voříšková, manažerka České olympijské nadace. „Zaměřili jsme se proto na mediální propagaci a šíření informací o činnosti nadace tak, aby se dostaly k potenciálním žadatelům o příspěvek.“

Nadace už podpořila 1 449 dětí z celé České republiky a to částkou 8 297 760 korun. Tyto peníze mohou rodiny dětí, pro něž je problematické financovat sportování potomků, použít na sportovní vybavení, členské příspěvky, kempy nebo soustředění. ZDE najdete podrobnější informace o tom, kdo může získat finanční příspěvek.

Partnery České olympijské nadace jsou společnost Sazka a Česká televize.

líbil se ti článek?