Česká olympijská nadace rozdělila mezi děti další milion

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká olympijská nadace láme rekordy. Po svém posledním loňském zasedání totiž podpořila 56 dívek a 94 chlapců ve věku 6–18 let z celkem 35 sportovních odvětví. A rozdělilo se rekordních 1 017 300 korun. Tyto peníze mohou rodiny dětí, pro něž je problematické financovat sportování potomků, použít na sportovní vybavení, členské příspěvky, kempy nebo soustředění. ZDE najdete podrobnější informace o tom, kdo může získat finanční příspěvek.

Do hlasování se i tentokrát zapojily hvězdy českého sportu jako tenistka Andrea Hlaváčková, dvojnásobná olympijská šampionka v hodu oštěpem Barbora Špotáková či další olympijští medailisté a kajakáři Jiří PrskavecVavřinec Hradilek.

Hlasování proběhlo v novém elektronickém formátu, díky němuž se mohlo aktivně zapojit ještě více patronů České olympijské nadace. A časově zaneprázdnění sportovci si tuto změnu velmi pochvalovali. „Mně to rozhodně ušetřilo spoustu času, který je pro mě důležitý,“ říká Špotáková. „Navíc je to podle mě daleko efektivnější. Formulář jsem si mohla v klidu doma důkladně prostudovat.“

V prosinci také ČON oslavila své čtvrté narozeniny. Do této doby vyslyšela všechny žádosti, které splňovaly podmínky pro její podání – což znamená, že mezi 1 263 dětí rozdělila už 7 002 960 korun.

líbil se ti článek?