Další tenisová bitva roku je tady: finále Davis Cupu!

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Před dvěma týdny zažila pražská O2 Arena gejzír vítězných emocí, když české tenistky ve finále Fed Cupu udolaly Srbsko. O nadcházejícím víkendu se o podobný kousek pokusí také Tomáš Berdych a spol. Finále Davis Cupu proti Španělům bez jejich hlavní star Rafaela Nadala začíná ve stejné hale už dnes v 15:30!

Jako první se na kurtu objeví česká dvojka Radek Štěpánek, který pokus o vendetu za prohrané finále z Barcelony 2009 rozehraje proti světové pětce, Davidu Ferrerovi. Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil zvažoval, že do úvodní dvouhry vyšle Lukáše Rosola, ale nakonec dostal přednost zkušenější Štěpánek. „Je to kvůli sobotní čtyřhře, zápas je rozhodně lepší trénink,“ vysvětlil Navrátil.

Po Štěpánkovi půjde na kurt česká jednička Tomáš Berdych. Aktuálně šestého hráče žebříčku ATP čeká jen o pět pozic horší španělská dvojka Nicolas Almagro. Z pěti vzájemných duelů v letošní sezoně se čtyřikrát radoval český hráč. „Jenže teď začínáme zase od nuly,“ zdůraznil Berdych.

Téměř na sto procent pak společně se Štěpánkem nastoupí i do sobotní čtyřhry, byť v rozlosování se objevila dvojice Lukáš Rosol, Ivo Minář. V deblu, který začíná ve 14:00, bude český pár čelit duu Marc López, Marcel Granollers. V neděli jsou na programu závěrečné dvouhry, kdy se páteční dvojice prohodí. Startuje se už ve 13:00.

Příznivci cyklokrosu budou mít tentokrát těžkou volbu, ale v sobotu se zřejmě vzdají sledování tenisové čtyřhry a vyrazí do Holých Vrchů na Mladoboleslavsku. Jede se tam totiž už šestý díl Českého poháru.

Z víkendového sportovního programu

Sobota

Praha: finále tenisového Davisova poháru Česko–Španělsko, čtyřhra (14:00, O2 Aréna)

Holé Vrchy: 6. závod Českého poháru v cyklokrosu (14:00)

Praha: ME v judu do 23 let (Arena Sparta – Podvinný Mlýn)

Přerov:
1. kolo Českého poháru ve veslování na trenažéru

Neděle

Praha: finále tenisového Davisova poháru Česko–Španělsko, závěrečné dvouhry (13:00, O2 Aréna)

Praha: ME v judu do 23 let (Arena Sparta – Podvinný Mlýn)

líbil se ti článek?