Olympijský park Rio-Lipno už přivítal více než 250 tisíc návštěvníků

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Od 5. srpna, kdy se Olympijský park Rio-Lipno otevřel veřejnosti, si do něj našlo cestu již přes 250 tisíc návštěvníků. Park je v provozu až do konce olympiády, tedy do 21. srpna.

Jubilejním dvou set padesátitisícím návštěvníkem se stala ve čtvrtek dopoledne Dana Hanzlová z Jindřichova Hradce, která přijela s celou rodinou. Návštěvu parku si naplánovala už v lednu, protože se těšila na srovnání se „zimním“ parkem na Letné, který navštívila před dvěma lety.

„250 tisíc návštěvníků je úžasné číslo, už teď je to mnohem více než jsme očekávali. Nejdůležitější ale je, s jakým zápalem a nadšením se návštěvníci věnují jednotlivým sportům. Včera jsem například byl u boxerského ringu, které byl doslova obležený lidmi, kteří si chtěli vyzkoušet box pod vedením trenérů,“ uvedl marketingový ředitel ČOV Marek Tesař.

Rekordní návštěva byla v úterý 16. 8., kdy Olympijský park navštívili čeští olympionici včetně medailistů Lukáše Krpálka, Jiřího Prskavce a Ondřeje Synka. Branami parku prošlo takřka 32 tisíc lidí.

Všechny sportoviště parku zůstávají otevřená až do nedělního večera. Už v pátek večer například návštěvníci uvidí exhibiční závod v Riverside Crossu, což je vodní obdoba biatlonu,

O víkendu proběhne v Loučovicích Mistrovství ČR ve vodním slalomu za účasti některých olympioniků. V neděli pak ve 14:30 odstartuje Lipenský maratón, jehož trasa povede z Nové Pece přes obce účastnící se Olympijského parku až do Lipna nad Vltavou, a který začne současně s mužským maratónem v Rio de Janeiru. Program parku zakončí koncert skupiny Mydy Rabycad.

líbil se ti článek?