Olympijský park Rio-Lipno navštívili čeští olympionici včetně tří medailistů

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Olympijský park Rio-Lipno byl v úterý odpoledne prvním místem, kde se čeští olympionici po návratu z dějiště her v brazilském Rio de Janeiru potkali s veřejností. Ve třicetičlenné skupině sportovců nechyběli ani tři medailisté Jiří Prskavec, Ondřej Synek a Lukáš Krpálek.

Olympionici přiletěli z Brazílie v brzkých ranních hodinách do Prahy, třemi vrtulníky se poté dopravili přímo na Lipno, kde strávili celé odpoledne.

„Chci poděkovat Armádě a Policii České republiky, že nám umožnili zařídit přelet vrtulníky na Lipno. Sportovci jsou po dlouhé cestě unavení, ale nikoho jsme nemuseli přemlouvat. Těšili jsme se, atmosféra a energie v Olympijském parku nás dobíjí,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Svůj program v Olympijském parku zahájili sportovci v poledne ve studiu České televize, poté je přivítal náměstek hejtmana Jihočeského kraje Jaroslav Slíva (ČSSD) a náčelník Generálního štábu Josef Bečvář.

Následně si většina výpravy na vlastní kůži vyzkoušela i několik ze 47 sportů a atrakcí, které jsou v Olympijském parku přístupné veřejnosti až do 21. srpna.

Stříbrný kajakář Jiří Prskavec se například vydal na vodácký areál v Loučovicích, Mirka Topinková Knapková navštívila atletiku ve Frymburku, na stolech pro stolní tenis se utkali Lubomír Jančařík, Iveta Vacenovská a cyklista Jan Bárta zase skočil z osmimetrové věže do gumového nafukovacího polštáře.

Olympionici zakončili své vystoupení na hlavním pódiu v srdci Olympijského parku, kde je vítaly tisíce fanoušků. Celkově už park překonal hranici 200 tisíc návštěv.

„Je skvělé, že jsme přímo z Ria zamířili na Lipno, kde nám všichni fanoušci drželi palce,“ uvedl judista Lukáš Krpálek se zlatou medailí na krku, kolem nějž se vytvořil roj desítek žadatelů o podpis.

„Jsem překvapený, že všechno bylo zařízené ve velkém stylu. Lidé byli úžasní, přivítání taky pecka. Myslím si, že jsme si to všichni užili společně,“ usmíval se judista Pavel Petřikov.

líbil se ti článek?