Bronzová sobota. V Riu bral medaili skifař Synek i tři tenistky

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V sobotu Česko rozšířilo letošní sbírku olympijských medailí. Bronzové umístění obsadili Ondřej Synek ve skifu, tenisové Šafářová/Strýcová v deblu a Petra Kvitová v singlu.

Dvě olympijská stříbra chtěl Ondřej Synek konečně přebít zlatem, ale přiznal, že neměl svůj den. Kvůli silnému větru se závody odkládali po celý týden a čekání bylo pro sportovce vysilující. Se svým výkonem není spokojený, nicméně v napínavém boji udržel krok se zlatým Novozélanďanem Drysdalem a stříbrným Chorvatem Damirem a dostal se mezi trojici nejlepších.

Do boje o bronzovou medaili se v sobotu opřela i Petra Kvitová. Po sedmi dnech, ve kterých odehrála šest těžkých utkání, nakonec přemohla boj s únavou, i Američanku Keysovou, ve třech setech 7:5, 2:6 a 6:2.

Třetí pár bronzových medailí byla pro Česko jistotou a zápas mezi Hradeckou/Hlaváčkovou a Šafářovou/Strýcovou nakonec dopadl lépe pro druhou zmíněnou dvojici. Duel o dvou setech přinesl vítězkám smíšené pocity z výhry nad českým týmem, ale i zaslouženou radost.

líbil se ti článek?