Basketbal na jevišti. Kunvaldskou sokolovnu ovládla poslední basketbalová road show

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Poslední vítěz otestoval své basketbalové dovednosti – navzdory počasí, které hatilo pečlivě připravený plán. Městys Kunvald s tisícovkou obyvatel ležící v Pardubickém kraji vyhrál návštěvu basketbalové show v soutěži To je basketbal, kterou v rámci projektu Sazka Olympijský víceboj připravil pro školy Český olympijský výbor společně s Českou basketbalovou federací.

Školy zasílaly do soutěže videa s basketbalovou tematikou a s pokřikem na podporu českých reprezentantů v kvalifikaci o olympijské hry v Riu a soutěžily o návštěvu hvězd a basketbalové vybavení.

„Kromě paní učitelky Renaty Holcové nás po příjezdu vítal i silný déšť, který zhatil společnou dohodu uspořádat akci na venkovním hřišti,“ líčil později Jiří Novotný z České basketbalové federace. „Jednoduchou a vlastně jedinou volbou se tak stala kunvaldská sokolovna, prostorově nepříliš rozlehlá, pro naši akci však dostačující.“

Pro jednotlivá stanoviště využil basketbalový tým všechna místa, která sokolovna nabízela – včetně bočního hlediště i divadelního jeviště. I vzhledem k počtu dětí na škole se do akce zapojilo všech devět ročníků. „Děti byly sportovně nadané a jednotlivé disciplíny absolvovaly hravě a rychle, takže nám akce hezky ubíhala. Na konci jsme stejně jako v Sokolově vyhověli přání a postavili jsme se k exhibičnímu utkání,“ líčil ještě Novotný.

Závěrečná společná fotografie, autogramiáda a předané dárky pak uzavřely poslední basketbalovou show. „Navštívili jsme čtrnáct základních škol, v nichž jsme zapojili takřka tisícovku dětí prvních až devátých tříd. Další stovky dětí byly během akcí vděčným publikem,“ vypočítával Novotný. „Těm všem jsme přijeli ukázat náš sport – basketbal. Každá akce byla něčím výjimečná. Všechny však měly jedno společné, a tím bylo nadšení sportujících dětí. Pokud jsme byť jediné dítě dokázali zaujmout natolik, že se rozhodne věnovat sportu, pak tento projekt měl smysl a jsme za to rádi.“

líbil se ti článek?