Na Vranovské pláži se uskutečnil sportovně-dobrodružný kemp pro děti

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Vranovská pláž se na pár dnů proměnila ve slavnou Copacabanu. Na kempu České olympijské nadace pro podpořené mladé sportovce a jejich rodiče se tančilo, sportovalo i soutěžilo. Pro všechny účastníky byl nachystán tématický program v duchu brazilského Ria, kde v srpnu proběhnou letní olympijské hry.

Akce v kempu na Vranovské pláži na Jižní Moravě se uskutečnila o víkendu 10. – 12. června a zúčastnilo se jí 35 dětí a 17 rodičů, pro něž bylo přichystané ubytování v chatkách přímo na pláži.

Počasí vyšlo na jedničku. Děti se učily týmovým soutěžím, fair play, poznávaly brazilské živočichy a hledaly poklad amazonských indiánů. To vše za účasti českého maratonce Jana Kreisingera, účastníka OH v Londýně.

Kemp na Vranovské plážiDůraz byl kladen na týmovost. Samy děti dokonce našly indicie a poskládaly motto kempu – Řetěz je tak silný, jak silný je jeho nejslabší článek.

„Nejvíce se mi líbily hry na vodě při průzkumu pláže, ale celý program byl připraven od rána do večera se spoustou sportovních a vědomostních soutěží, že bylo těžké vybrat“, řekl malý Honzík, který se kempu účastnil již podruhé.

Kemp sklidil od rodičů i dětí pozitivní reakce. Někteří z nich se chtějí dokonce zapojit do dobrovolnické činnosti v Olympijském parku Rio – Lipno.

„Jelikož ČON pomáhá nám a zpětná vazba by měla být, dcera se přihlásila jako dobrovolnice do Olympijského parku Rio-Lipno. Já věřím, že jí tato zkušenost pomůže v následném studiu na pedagogické škole“, těší se maminka Alena. Více o projektu Česká olympijská nadace najdete na webu www.olympic.cz/nadace.

líbil se ti článek?