Práce v olympijském parku? Spousta nových kamarádů, ale hlavně zábava, říká dobrovolník

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Víc zábava než práce. Tak hodnotí zkušenosti s dobrovolnickou prací pětadvacetiletý Jakub Čermák, jenž pracoval v olympijském parku v Londýně i na Letné. Nábor dobrovolníku právě probíhá na Lipno, buď u sportovní akce roku i ty a prožij nezapomenutelné léto!

„Vždy se utvořil skvělý kolektiv lidí, se kterými byla sranda. Našel jsem si tam spoustu nových kamarádů a občas jsme společně trávili i večery,“ říká Čermák, jenž se chystá vypomáhat i v parku na Lipně.

Také si pochvaloval, že měl vždy možnost být v přímém kontaktu s návštěvníky i zajímavými lidmi, kteří olympijský park během her navštěvují. „Pomáhali jsme produkci při přípravě pódia, někdo byl zase k ruce lidem na biatlonové střelnici. Záběr činností se hodně střídá, můžete být každý den jinde. Občas potkáte také sportovce, kteří se přímo na olympiádu nedostali, ale přišli si prohlédnout park.“

Lipno bylo pro hry v Riu organizátory vybráno díky nádherné přírodě, nabídce volnočasových aktivit i rozvinuté turistické infrastruktuře. V parku bude kromě moderních sportovišť řada zábavných atrakcí a v jeho srdci se uskuteční i několik koncertů. Samozřejmostí jsou velkoplošné obrazovky, které budou přenášet dění přímo z dějiště her.

„Vždy se mi líbí, jak se davy lidí shromáždí u obrazovek a fandí. Máte pocit, že jste přímo na místě olympiády. Atmosféra bývá vždycky skvělá,“ míní Čermák.

Věk dobrovolníků je různorodý, největší zastoupení ale mají studenti a lidé středního věku. „Setkal jsem se i se staršími lidmi. Je to opravdu různé, přihlásit se může úplně každý, kdo má vztah ke sportu.“

Park na Lipně bude v provozu 5. - 21. srpna a lze se přihlásit na několik termínů, minimálně však na 9 dnů. Odměnou za dobrou práci vám bude olympijská kolekce oblečení, nespočet zážitků a hlavně možnost poznat spoustu zajímavých lidí a kamarádů. Ubytování i strava jsou zdarma.

Podmínkou pro přihlášení je minimální věk 17 let. Každý ze zájemců musí také vyplnit dotazník se základním údaji a případně projevit zájem o jednotlivé oblasti (např. dohled nad dětmi).

Přihlášku najdete zde.

líbil se ti článek?