Gratulujeme ČT sport k desátým narozeninám

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Přesně před deseti lety zimními olympijskými hrami v roce 2006 odstartoval své vysílání kanál ČT sport. „Za sportovní redakcí České televize stojí desetiletí skvělé práce, která je pro sport velmi podstatná. Program ČT sport totiž sleduje naše reprezentanty na domácích i mezinárodních akcích, pomáhá tím popularizaci sportu, zvyšování národního sebevědomí a v neposlední řadě i podpoře financování sportu,“ řekl předseda ČOV Jiří Kejval s tím, že právě televizní vysílání je jedním z hlavních důvodů, proč se partneři o sportovní sponzoring zajímají.

Česká televize je generálním mediálním partnerem Českého olympijského týmu, který od Turína doprovázela na všech dosavadních olympijských hrách i loňských premiérových Evropských hrách v ázerbájdžánském Baku. Reportéři ČT sport mapují výkony Čechů i na mládežnických akcích jako jsou celosvětové Olympijské hry mládeže pro sportovce od 15 do 18 let, Evropské olympijské festivaly mládeže nebo na domácí největší multisportovní akci Olympiádě dětí a mládeže. „Chci redakci poděkovat, že na obrazovkách akcentuje také mládežnický sport. Pro děti je nesmírnou motivací se vidět v televizi, mají pak do dalšího sportování ještě větší chuť,“ dodal Jiří Kejval.

I proto ČT sport nabízí divákům už pět let Olympijský magazín, týdeník shrnující dění nejen v olympijském světě. „Bez podpory České televize by jen obtížně fungovaly projekty jako Česká olympijská nadace, Česko sportuje nebo Olympijské parky. Naší společnou ambicí je rozhýbat českou veřejnost, zejména děti, a za poslední roky jsou i díky spolupráci s ČT vidět první výsledky,“ doplnil Kejval a na závěr dodal: „Chci popřát ČT sport, aby stále měl tak věrné diváky. Těším se na letošní rok, který vyvrcholí vysíláním soutěží z Ria i z Olympijského parku kolem Lipenské přehrady.“

líbil se ti článek?