Startuje sedmý ročník odznaku všestrannosti. Podívejte se na videa disciplín

Olympijský víceboj
Olympijský víceboj
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Se vstupem do nového roku začíná i další ročník Odznaku Všestrannosti Olympijských vítězů, který je součástí projektu Sazka Olympijský víceboj. Školáci tak mají už posedmé příležitost zlepšovat se a změřit síly v desítce disciplín.

Plnit disciplíny a získávat odznaky však mohou také všichni malí i dospělí zájemci. Pro ně i pro učitele základních škol připravil Český olympijský výbor instruktážní videa s disciplínami, která najdete ZDE.

Disciplíny předvádějí ambasadoři Sazka Olympijského víceboje. S driblováním, kliky a shyby pomůže Jiří Prskavec, mistr světa ve vodním slalomu. S během na 60 metrů, hodem medicinbalem a skokem dalekým zase atletka Denisa Rosolová, stříbrná z mistrovství Evropy 2012 v běhu na 400 metrů překážek. Olympijská vítězka ve veslování Mirka Knapková ukáže, jak správně cvičit leh–sedy, a mistr Evropy v krasobruslení Tomáš Verner předvede skoky přes švihadlo a hod míčkem.

Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů založili olympijští vítězové v desetiboji Robert Změlík s Romanem Šebrlem s cílem motivovat děti ke sportu. I proto mohou školáci, stejně jako dospělí, získávat za zlepšování výkonů odznaky různých hodnot (bronzový, stříbrný, zlatý a diamantový). Nejnadanější školáci se mohou přes okresní a krajská kola, která proběhnou na jaře, dostat až do zářijového republikového finále, kde na ně čeká atmosféra velké sportovní události a setkání s olympioniky a známými sportovci.

líbil se ti článek?