O budoucnosti soutěží olympijských nadějí Visegradské čtyřky se jednalo v Praze

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na začátku prosince se v Praze uskutečnilo 22. výroční jednání mezinárodního řídícího výboru soutěží olympijských nadějí zemí Visegrádské čtyřky. Jeho úkolem je především zhodnotit uskutečněné soutěže v uplynulém roce, zachytit vývoj a trendy v jednotlivých sportech a disciplínách a na základě toho nastavit systém soutěží pro další roky.

Projekt soutěží olympijský nadějí zemí Visegrádské čtyřky je výsledkem dlouhodobé snahy těchto zemí aktivně spolupracovat v oblasti sportu. Pro většinu sportovců je účast v těchto soutěžích první mezinárodní zkušeností a obvykle působí jako silný hnací a motivační moment v jejich sportovní kariéře. V České republice se do tohoto projektu pravidelně každoročně zapojuje více než 30 olympijských sportovních federací.

Pražské jednání řídícího výboru zahájil předseda ČOV Jiří Kejval společně s generálním sekretářem Petrem Graclíkem. Jednání řídícího výboru se účastnili delegáti slovenského ministerstva školství Lýdia BabiakováPeter Šiška, zástupkyně polského ministerstva sportu a turismu Anna ZdunekMarta Dyszyńska, zástupkyně Maďarského olympijského výboru Dorottya Pignitzky. Za českou stranu byli jednání přítomni Martin Lukavský z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Jan Stluka z Českého olympijského výboru, který jednání vedl.

Další zasedání řídícího výboru se uskuteční na přelomu listopadu a prosince 2016 v polské Varšavě.

líbil se ti článek?