Vítězové soutěže Sport Amatér Foto 2011: Andrej Hoffner a Petr Kadeřávek

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Soutěž Sport Amatér Foto 2011, kterou vyhlásil Český olympijský výbor společně se serverem Rajče.net, už zná své vítěze. Tím absolutním se stal Andrej Hoffner ze Zlína.

Právě jeho fotografii považovala odborná porota za nejzdařilejší. Vítězem veřejného hlasování se pak stal Petr Kadeřávek z Hradce Králové.

V porotě, která po hlasování veřejnosti stanovila finální pořadí nejúspěšnějších fotoalb, zasedl například předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek, známý sportovní fotograf Pavel Lebeda, výkonná ředitelka České olympijské Alena Kindová a zástupci partnerů soutěže.

Andrej Hoffner - 1. místo

Absolutní vítěz Andrej Hoffner zaslal do soutěže celkově tři snímky, které znázorňují sport v poněkud netradičním kontextu. Vsadil na umělecké podání a originální kompozici fotografií. Na vítězném snímku je zachycena dívka ve výskoku na basketbalový koš, který je umístěn na kulatém cihlovém komíně.

Vítěz diváckého hlasování Petr Kadeřávek vsadil na poněkud jinou kartu – do soutěže přihlásil fotografie ze závodů v orientačním běhu dětí, v nichž se zaměřil především na emoce ze soutěží.

Prvních pět autorů v pořadí se může těšit na zajímavé ceny. Vítěz obdrží zboží v hodnotě 25.000,- Kč od internetového obchodu s fotovideo technikou OEHLING CZ, roční předplatné časopisu Foto Video a dále dva balíčky výrobků v hodnotě 4.000,- Kč od společností Nutrend D.S. a Alpine Pro a drobné dárky od Rajče.net. Nejlepší snímky budou také vystaveny v rámci kampaně Českého olympijského výboru Žijeme Londýnem.

Amatérští fotografové přihlašovali do soutěže své snímky na serveru Rajče.net, kde se objevilo téměř 600 fotogalerií.

Konečné pořadí Sport Amatér Foto 2011

1. místo Andrej Hoffner, Zlín

2. místo Ladislav Polata, Praha 3

3. místo Jan Zajíček, Praha 6

4. místo Michal Havelka, Brno

5. místo Miloslav Kabeš, Ústí nad Labem

Vítěz veřejného hlasování

Petr Kadeřávek, Hradec Králové

Všechny vítězné snímky najdete zde.

líbil se ti článek?