Děti mohou na Sporťáčku získat analýzu sportovních předpokladů

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Chcete pro děti najít ten nejvhodnější sport a nechcete přitom sázet na náhodu? Pak na festivalu Sporťáček zavítejte nejprve do stanu Sazka Olympijského víceboje, kde vaše děti mohou získat zjednodušenou analýzu pohybových schopností SportAnalytik. Po splnění tří jednoduchých disciplín se děti dozvědí, jaký je jejich pohybový typ a které sporty k němu nejvíc ladí. Řadu z nich pak budou moci na místě v rámci festivalu rovnou vyzkoušet.

A pozor, pro nejaktivnější zájemce o sport připravil Český olympijský výbor v rámci kampaně Česko sportuje také ceny. Všechny děti, které vyzkoušejí nejméně patnáct sportů ve stanech označených čísly a logem projektu Sazka Olympijský víceboj, získají za odměnu diplom a sportovní pexeso s postavičkami Čtyřlístku. Pokud některý ze sportovních nadšenců vyzkouší dokonce 25 sportů na označených stanovištích, vybojuje si navíc ještě tričko.

Kompletní analýzu sportovních předpokladů lze získat ve škole

Zjednodušený rozbor sportovních předpokladů bude možné získat také na festivalech Sporťáček v Brně (12. září)
a v Plzni (19. září), které jsou součástí Evropského týdne sportu. Úplně všichni žáci základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií však mohou dostat širší analýzu sportovních předpokladů od SportAnalytik v rámci vyučování. Stačí, aby se jejich škola zapojila do Sazka Olympijského víceboje.

Cílem projektu, který společně organizují Český olympijský výbor a Sazka, je zapojit do sportování co nejvíc dětí bez ohledu na výkony a pomoct dětem najít sporty, které by jim mohly jít a bavit je. Proto za splnění všech osmi disciplín víceboje získají děti sportovní vysvědčení s určením pohybového typu, s doporučením vhodných sportů pro daný typ a klubů v nejbližším okolí. Pokud hledáte pro svého potomka vhodný sportovní klub, do databáze oddílů, které pořádají nábory, se můžete kdykoli podívat na www.sportvokoli.cz a rovnou zde klub kontaktovat.

Součástí Sazka Olympijského víceboje je také projekt Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů, který je ideální nadstavbou pro sportovně talentované děti. Školy navíc mohou soutěžit o sportovní vybavení nebo o setkání s olympioniky a další ceny. Registrace do startuje 15. září v 9.00 na www.ceskosportuje.cz/sazkaolympijskyviceboj.

líbil se ti článek?