Petr Koukal končí po strhující podívané ve čtvrtfinále

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Urputnou bitvu se špatným koncem pro českou stranu nabídlo čtvrtfinále mužského singlu v badmintonu. Petr Koukal bojoval s Němcem Dieterem Domkem více než hodinu, aby nakonec sklonil hlavu a smutnou tvář ukryl do dlaní. Německý reprezentant přetlačil Koukala po setech 21:18, 18:21 a 21:17.

Ázerbájdžánská Baku Sports Hall sledovala mimořádně dramatickou česko-německou bitvu. Oba soupeři už od začátku předváděli dlouhé a těžké výměny, což publikum často kvitovalo hlasitým potleskem. Dieter Domke se brzy v prvním setu dostal o krok napřed a svůj náskok přetavil v zisk první sady. To prostřední set byl jako na houpačce a oba kohouti se až do poslední chvíle přetahovali o vedení. Závěr však vyšel lépe Petru Koukalovi, který vyrovnal na 1:1.

Do rozhodující sady vstoupil mnohem lépe Domke a vypracoval si vedení 6:0. Koukal sice ukázal svou sílu a několika povedenými údery se dostal zpět na dostřel, vedení na svou stranu ale strhnout nedokázal. Když pak ztratil poslední výměnu, propukla u Němce naplno postupová radost, zatímco český badmintonista jen zůstal stát s hlavou v dlaních.

Koukal si před turnajem věřil na medaili a do čtvrtfinále prošel bez ztráty setu, ovšem Domke zahrál velmi dobře a utnul svým výkonem český medailový sen. „V klíčových momentech mi chybělo trochu více rozvahy a lepší taktická rozhodnutí během výměn,“ smutnil český reprezentant. „V některých chvílích Petr ukončoval výměny příliš zbrkle a unáhleně. Snažil se hrát vysoce na risk, ale nedařilo se to,“ potvrdil Petr Koukal starší, otec a trenér poraženého čtvrtfinalisty.

líbil se ti článek?