Škola zařízená, teď bojují plavci s místní hudbou

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Výprava plavců v Baku musí řešit problémy, které ostatní sportovce na Evropských hrách ani nenapadnou. Nemají to lehké ve škole a jejich věk je předurčuje k tomu, aby tak trochu trápili i trenéra Borise Neuwirta. „Puberta je nádherná pro ty, co ji prožívají, ale pro ostatní je to peklo,“ usmívá se kouč plavců. Jak to vidí jeho svěřenci? Zeptali jsme se jich po příletu do Baku.

Dokonce ani v autobuse to nemají lehké - musí se vypořádat s ázerbájdžánskou hudbou, která jim, jemně řečeno, k srdci nepřirostla. I přes všechno jsou ale výbornou partou a se svým trenérem Borisem Neuwirtem dělají vše pro to, aby z Baku nedojeli s prázdnou.

Zatím největší úspěch zaznamenala ve středu Barbora Seemanová, která skončila na 100 m volným způsobem na 4. příčce. Mladá plavkyně se ale ještě více těší na dvoustovku, která je její silnější disciplínou. Pár minut před ní se novým osobním rekordem blýskl v semifinále polohového závodu na 200 m Marek Osina, který z 6. příčky taktéž postoupil do čtvrtečního finále. Držíme palce!

líbil se ti článek?