BRONZOVÁ IVETA VACENOVSKÁ: DÝCHÁ TO TU OLYMPIÁDOU

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

„Dýchá to tady olympiádou, řadím tenhle úspěch hodně vysoko!“ říká stolní tenistka Iveta Vacenovská po zisku bronzu z turnaje družstev na Evropských hrách v Baku. Sympatické trio Vacenovská, Renata „Blecha“ Štrbíková a Hana Matelová překvapilo na silně obsazeném turnaji. Postupně vyřadilo silné týmy Rakouska a Francie, nestačilo jen na Němky v semifinále. A v pondělním duelu si s přehledem poradilo s Ukrajinkami (3:1).

O EVROPSKÉ OLYMPIÁDĚ

Hrozně se nám tady líbí, dýchá to olympijskými hrami. Je to prostě jiný turnaj. Když jezdíš pořád dokola na mistrovství Evropy a světa, je to stejné. Tady jsme víc v pohodě, víc si to užíváme.

PROHRANÉ SEMIFINÁLE S NĚMECKEM

S Němkami to bylo hrozně těžké, museli bychom podat nadlidský výkon. Všechny jejich hráčky jsou před námi ve světovém žebříčku. Udělali jsme maximum, ale nepovedlo se to. Věděli jsme ale, že máme další šanci, hodili jsme to za hlavu a soustředili se na zápas s Ukrajinou. I když já teda na sebe trochu naštvaná byla, první dvojhru jsme měli rozehranou dobře.

UKRAJINSKÉ OBRANÁŘKY

Věděli jsme přesně, jak hrají a jaký mají standard. Záleželo jen na nás. Nemůžou toho moc měnit, mají dvě obranářky. Ale to nám s Blechou vyhovuje. Je to o tom, jak se vyspíme a jestli to zvládnem psychicky.

INDIVIDUÁLNÍ TURNAJ

Tenhle úspěch je velké povzbuzení, ukázal mi, že můžu hrát dobře a můžu zopakovat výsledky. Chci překvapit. Nikdo to nečekal v družstvech a já doufám, že potvrdíme roli skrytých favoritů. První kolo mám volném, tak si odpočinu.


A TROCHA STATISTIKY

Dosud největšími úspěchy stolních tenistek na vrcholných akcích po rozpadu Československa jsou dvě třetí místa z mistrovství Evropy v letech 2009 a 2013. Na obou bronzech se podílely i Iveta Vacenovská s Renátou Štrbíkovou, předloni ve Schwechatu nechyběla ani Hana Matelová.

Muži se ze zisku cenného kovu stejné hodnoty radovali celkem třikrát, kromě družstev se na ME na stupně vítězů dokázal probojovat pouze Petr Korbel, který v roce 2000 získal rovněž bronz.

Z předloňského samostatného šampionátu ve smíšené dvouhře v Buzau si naši reprezentanti odvezli zlato (Gavlas se Štrbíkovou) a bronz (Obešlo s Matelovou).

líbil se ti článek?