Nizozemsko uspořádá druhé Evropské hry

Evropské hry 2019
Evropské hry 2019
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Pořadatelem druhých Evropských her bude v roce 2019 Nizozemsko. Shodli se na tom zástupci Evropských olympijských výborů (EOV) na shromáždění v tureckém Beleku. Premiéru si akce odbude příští měsíc v Baku, kde se představí 132 českých sportovců.

„Nizozemci předložili velmi vzrušující návrh pro Evropské hry 2019, který skvěle ladí se strategií Evropských olympijských výborů s důrazem na flexibilitu, udržitelnost a kvalitu světové úrovně,“ řekl Patrick Hickey, předseda EOV. Nizozemsko bylo podle zpráv sportovního serveru Insidethegames.biz představeno jako jediný oficiální kandidát poté, co s celkem šesti městy proběhly předběžné konzultace. „Velmi se těšíme na spolupráci s Holanďany, abychom plány nadále rozvíjeli,“ dodal Hickey. Konečná dohoda bude uzavřena po jednání z nizozemskou vládou.

Záměrem je uskutečnit soutěže v devíti nizozemských městech. V plánu je patnáct sportů, o pět méně než čítá sportovní program v Baku 2015. Je pravděpodobné, že na rozdíl od premiérových Evropský her uvidí v Nizozemsku sportovní fanoušci soutěže např. v jezdectví.

líbil se ti článek?