Česká olympijská nadace: už jsme podpořili celkem 737 mladých sportovců

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na devátém zasedání České olympijské nadace její patroni snowboardistka Eva Samková, tenistky Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou a rychlostní kanoista Jan Štěrba rozdělili 575 400 korun mezi 132 dalších mladých sportovců z 45 různých sportů.

Na finanční příspěvky na nové sportovní vybavení i kroužky se může těšit 45 dívek a 87 chlapců ze sociálně slabších rodin nebo dětských domovů. Od roku 2012 tak nadace pomohla sportovat již 737 dětem a náctiletým. „V mezidobí od posledního zasedání dorazilo 167 žádostí o příspěvek, což je historicky nejvyšší počet a pro nás důkaz, že o nadaci se ví a naše práce má opravdu smysluplné poslání,“ řekla manažerka nadace Martina Voříšková.

Plníme sny

Česká olympijská nadace kromě finančních příspěvků také zprostředkovává osobní setkání mladých sportovců s jejich vzory. „Jsem na zasedání nadace poprvé a moc ráda se zapojím do plnění dětských snů. V přihláškách vždy stojí, s jakým sportovcem se chce dotyčný potkat a mě těší, že mladí mají o tenis zájem a během léta to ráda vymyslím,“ přislíbila Lucie Hradecká a zlatá medailistka ze Soči Eva Samková se k ní přidala: „Taky se o některé děti ráda postarám a vezmu na sníh anebo na koně.“

Děkujeme společnosti Sazka a České televizi za podporu projektu.

Více o nadaci najdete ZDE.

líbil se ti článek?