Rio začíná testovat sportoviště, proběhne 44 zkoušek

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V dějišti příštích olympijských a paralympijských her proběhne v průběhu 14 následujících měsíců celkem 44 testovacích závodů. Brazilští pořadatelé podrobí zkoušce zázemí pro 34 olympijských sportů, 6 paralympijských a 4 disciplíny společné oběma vrcholným akcím, které v roce 2016 zavítají do Ria de Janeira.

„Zátěžové“ zkoušky u příležitosti testovacích závodů slouží jako důkladná prověrka sportovišť, výsledkového sytému i spolupráce příslušných stran a lidí, kteří budou příští rok zodpovídat za chod jednotlivých soutěží.

„Testovací akce jsou klíčovou částí příprav olympijských a paralympijských her. Pro organizační výbor a partnery – zejména mezinárodní sportovní federace a vládní partnery – je to zkouška všech možností jednotlivých sportovišť,“ vysvětluje Delphine Moulin, manažerka testovacích akcí pro Rio 2016.

7800 sportovců, 16 tisíc dobrovolníků

Letos se uskuteční 21 testů, poslední jsou naplánovány na březen až květen příštího roku. Celkem se do zkoušek zapojí přes 7800 sportovců a zhruba 16 tisíc dobrovolníků. První akcí bude v červenci finále FIVB světové volejbalové ligy, následovat bude šest akcí v srpnu zahrnujících triatlon, mistrovství světa juniorů ve veslování anebo jezdecké závody.

Na některé akce budou k dispozici vstupenky, jiné nebudou veřejnosti přístupné. Kompletní kalendář testovacích závodů najdete ZDE.

líbil se ti článek?