Český olympijský výbor navrhl dva kandidáty do Rady ČT

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Poslanecká sněmovna přijímala do pondělí 23. února od oprávněných institucí návrhy kandidátů na volbu pěti členů Rady České televize. České sportovní prostředí nominovalo na tuto pozici Helenu Fibingerovou a Martina Doktora.

„Významnou součástí vysílacího schématu České televize je sport a podpora zdravého životního stylu. Netýká se to pouze kanálu ČT sport, ale i dalších programů ve vysílacím schématu ČT. V Radě České televize přitom v současné době nezasedá nikdo, kdo by se této oblasti dlouhodobě věnoval a byl odborníkem na danou problematiku,“ říká předseda ČOV Jiří Kejval a dodává: „Oba kandidáti jsou respektovanými osobnostmi veřejného života a úspěšnými reprezentanty České republiky. Jsme přesvědčeni, že budou pro odbornost, prestiž i názorovou pestrost Rady ČT velkým přínosem.“

Helena Fibingerová je bývalá vynikající atletka a držitelka platného světového rekordu ve vrhu koulí. Uplatnila se i po skončení aktivní kariéry, je podnikatelkou a sportovní funkcionářkou. V současné době se spolupodílí na organizaci halového mistrovství Evropy, které se bude konat v březnu v Praze. V případě svého zvolení by částečně vyvážila genderovou skladbu současné rady, ve které zasedá 14 mužů a pouze jedna žena. S prací v radě má Helena Fibingerová bohaté zkušenosti, v minulosti zde deset let působila.

Martin Doktor je dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice. Jako šéftrenér reprezentace rychlostních kanoistů byl u úspěchu bronzových olympijských medailistů v Londýně v roce 2012. V současné době již třetím rokem působí jako sportovní ředitel a šéf olympijské mise Českého olympijského výboru. Je absolventem Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, po úspěšném absolvování rigorózního řízení získal titul doktora filozofie.

líbil se ti článek?