Olympiáda dětí a mládeže začne už za čtyři měsíce! Přípravy nabírají na obrátkách

ODM 2015
ODM 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Už za 122 dnů se sjedou mladí sportovci do Plzně na Olympiádu dětí a mládeže, největší akci svého druhu, která je ojedinělá i ve světovém měřítku. Na Olympiádu se pečlivě chystají nejen sportovci, ale i organizátoři, kteří momentálně připravují jednotlivá sportoviště a zázemí pro týmy. Nově budou moci organizátoři využít automobily od Škoda Auto.

Práci organizačního výboru Olympiády dětí a mládeže usnadní zapůjčení vozů od Škoda Auto prostřednictvím společnosti Autocentrum Jan Šmucler. Pět automobilů slavnostně převzal náměstek hejtmana Plzeňského kraje a zároveň předseda organizačního výboru olympiády Jiří Struček.

Organizátoři nyní ve spolupráci s krajskými svazy a renomovanými plzeňskými kluby zajíšťují jednotlivá sporotiviště na území Plzně, kde se budou všechny disciplíny odehrávat. „Jsem velmi rád, že všechny disciplíny se budou odehrávat poprvé v historii ODM na jednom místě, kterým bude Plzeň. Sportovci se tak při svých výkonech nebudou muset nikam daleko cestovat. To usnadní práci nejen organizátorům, ale zejména samotným sportovcům,“ říká šéf organizačního výboru Jiří Struček.

„Pro Český olympijský výbor je Olympiáda dětí a mládeže jednou ze stěžejních akcí. První ročník proběhl už v roce 2003 a zájem médií, sportovců a krajů, které usilují o pořádání této akce, neustále roste. Jsem rád, že ODM přispívá ke sportování mládeže v Česku,“ říká Petr Graclík, generální sekretář Českého olympijského výboru.

Pořadatelé kromě samotných sportovních disciplín pracují i na organizaci slavnostních ceremoniálů. Kromě zahájení a zakončení her proběhne každý den medailový ceremoniál na některém ze zajímavých míst v Plzni, jedním z nich bude například samotné náměstí Republiky.

Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže České republiky v Plzni potrvají od 14. do 19. června 2015, budou mít čtyři soutěžní dny a soutěžit se bude v osmnácti sportovních odvětví (atletika, badminton, basketbal, beachvolejbal, cyklistika, fotbal, goalball, házená, hokejbal, jachting, karate, nohejbal, orientační běh, plavání, aerobik, sportovní střelba, tenis, triatlon) a dvě doplňkové soutěže (psaní na klávesnici a fotografická soutěž). Předpokládaná účast je téměř 3.000 sportovců a trenérů, kteří se utkají celkem o více než 150 zlatých medailí.

líbil se ti článek?