EYOF 2015: Skvělí skokani vybojovali poslední den festivalu bronz

EYOFW 2015
EYOFW 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Poslední den Evropského olympijského festivalu mládeže přinesl české výpravě dvě medaile. Skokané na lyžích vybojovali bronz ve smíšeném závodě družstev. Do něj nastoupili vždy dva nejlepší chlapci a dvě dívky. Druhou medaili přidali hokejisté, kteří prohráli ve finále turnaje s Ruskem.

Ve skokanském smíšeném týmu nastoupili Jana Mrákotová, Robert Szymeczek, Zdena Pešatová a František Holík. Vyrovnané skoky celého týmu podpořil mimořádným závodem Holík, který v prvním i druhém kole předvedl nejlepší skoky z celého startovního pole!

„Po individuálních závodech jsme slíbili české výpravě na olympijském festivalu placku ze smíšeného týmu. A vidíte, že jsme nekecali,“ smála se Jana Mrákotová, která skončila v individuálním závodě osmá.

„Dnešní závod byl celkově skvělý. Super atmosféra, máme medaile, jsme moc šťastný,“ řekla Zdena Pešatová, kterou celý olympijský festival limitovala bolest zad a v individuálním závodě tak neměla skvělá závodnice šanci zapojit se do bojů o medaile a skončila sedmá.

„Mohlo se podařit stříbro, kdybychom předvedli naše maximum, tak i zlato, ale bereme bronz s radostí,“ uvědomoval si Szymeczek hodnotu medaile s olympijskými kruhy.

Týmu ke klidu pomohlo hvězdné představení Františka Holíka, který byl v obou kolech nejlepším závodníkem. „Udělal jsem dva dobré skoky, nevymyslel ve vzduchu žádnou kravinu, takže to klaplo. Před EYOFEM jsem byl poprvé na Světovém poháru mezi muži v Sapporu. Tady na festivalu jsem šel do individuálního závodu hned den po příletu a skončil 9. Jsem rád, že mám z této akce medaili. Díky celému týmu, všichni byli super“ shrnul olympijské představení Holík.

Kompletní výsledky najdete zde.

Mladé skokany čeká bezprostředně po olympijském festivalu odlet na mistrovství světa juniorů do Kazachstánu.

líbil se ti článek?