Zimní olympijský festival byl zahájen. Vlajkonošem výprav byl biatlonista Štvrtecký

EYOFW 2015
EYOFW 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká výprava na Zimním evropském olympijském festivalu mládeže absolvovala slavnostní zahájení a v pondělí už se jde rvát o první medaile. Do olympijských soutěží se během pěti dní zapojí 66 Čechů.

Vlajkonošem výpravy na slavnostním zahájení olympijského festivalu byl biatlonista Jakub Štvrtecký. „Biatlon je u nás nyní na vrcholu popularity a dělá nám pravidelně radost na mezinárodní scéně. Trenéři nám potvrdili, že Kuba je dobrý kluk i biatlonista,“ vysvětlil volbu této čestné funkce šéf výpravy Martin Doktor.

„Byl to velký zážitek. Zažil jsem zahajovací ceremoniály na české Olympiádě dětí a mládeže, kde mezi sebou soutěží kraje. Tohle ale bylo mnohem větší, navíc je to poprvé co reprezentuji Českou republiku,“ řekl mladý biatlonista Štvrtecký.

Podívejte se, jak viděl zahájení vlajkonoš české výpravy

První soutěžní den festivalu nastoupí k úvodnímu zápasu proti Švýcarsku čeští hokejisté. Zápas můžete sledovat online zde.

Krátký program čeká v krasobruslení Annu Duškovou a Petra Kotlaříka, pod olympijskými kruhy se představí i běžci na lyžích ( chlapce jedou 10 km klasicky, děvčata 7,5 km), alpští lyžaři (obří slalom chlapců), sdruženáři a také snowboardcrossový tým chlapců i děvčat.

Všechny výsledky můžete sledovat na webu www.eyof2015.org a na twitterovém účtu Českého olympijského týmu.

líbil se ti článek?