Dalších sto dětí bude sportovat díky České olympijské nadaci

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Zástupci České olympijské nadace se spolu s patronkou Zuzanou Hejnovou rozhodli podpořit dalších sto mladých sportovců. Finanční příspěvky ve výši 404 900 korun putují k 44 dívkám a 56 chlapcům ve věku 6 až 18 let. Celkově tak nadace za dobu své existence již podpořila 605 dětí ze sociálně slabších poměrů, kterým by jinak ve sportování bránil nedostatek financí.

„Je mi jasné, že dětí, které by rády sportovaly a nemají k tomu dostatek prostředků, je hodně. Tím spíš jsou mi sympatické projekty, jako je Česká olympijská nadace,“ řekla bronzová olympijská medailistka a mistryně světa v běhu na 400 m překážek Zuzana Hejnová, která se i přes nabitý tréninkový program zúčastnila 8. zasedání České olympijské nadace v Praze. „Už se moc těším, že mladé sportovce z nadace o víkendu přivítám v Nymburku na svém premiérovém atletickém kempu.“

Plníme dětská přání

Od října 2014 do ledna 2015 se děti podpořené nadací aktivně zapojily do deseti sportovních nebo charitativních akcí, na nichž se setkaly s prezidentem nadace a trojnásobným olympijským vítězem v hodu oštěpem Janem Železným, moderním pětibojařem Davidem Svobodou, krasobruslařem Tomášem Vernerem, kajakářem Vavřincem Hradilkem, handicapovaným cyklistou Jiřím Ježkem, veslařkou Mirkou Knapkovou a dalšími patrony. „V plnění dětských sportovních snů ve spolupráci s patrony nadace budeme pokračovat i dál, jen do března máme naplánovanou další desítku akcí,“ doplnila Martina Voříšková z České olympijské nadace.

Komu nadace pomáhá

Česká olympijská nadace umožňuje sportovat znevýhodněným dětem a mladistvým včetně zdravotně postižených od 6 do 18 let věku bez ohledu na míru talentu. Příspěvek mohou dostat mladí sportovci z rodin, které pobírají příspěvek na dítě, a děti vyrůstající v sociálních ústavech. O příspěvek žádají zákonní zástupci. Příspěvky musí jít na konkrétní věcí (sportovní vybavení, kurzy, členské příspěvky apod.)

Děkujeme za podporu partnerům, jimiž jsou Česká televize a společnost Sazka.

líbil se ti článek?