Jak sestavit vítězný tým radil českým trenérům věhlasný kouč Gerard Houllier

Trenéři
Trenéři
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Spojovat teorii s praxí a propojovat jednotlivá sportovní odvětví. To jsou hlavní důvody, proč se Unie profesionálních trenérů a Vědecko-metodická sekce ČOV rozhodly pořádat seriál konferencí „Mosty 2014“. Na už druhé setkání pod touto hlavičkou přijali pozvání fotbalový kouč Gerard Houllier a Simon Nausch spolu se svými beachvolejbalistkami Markétou Slukovou a Kristýnou Kolocovou. Diskutovat s nimi přišla celá řada špičkových trenérů z kolektivních i individuálních sportů.

Nausch, kouč jednoho z nejlepších beachvolejbalových párů světa, se s přítomnými podělil o zkušenosti s tréninkem sportovní dvojice. Naznačil, co jeho svěřenkyně dovedlo do světové špičky. Zároveň prozradil složitosti tréninkového procesu v malém kolektivu. Kristýna Kolocová a Markéta Sluková jeho slova přímo na místě doplňovala o své postřehy, jak tréninkové metody vnímají. Uznávaný trenér Gerard Houllier, který vedl fotbalisty Paris Saint Germain, Aston Villy, Liverpoolu nebo Lyonu, pak ukázal recept na tvorbu vítězného týmu.

Konference Mosty 2014 se letos uskutečnila už podruhé, v červnu trenérům přednášeli tenisová ikona Ivan Lendl a věhlasný sportovní psycholog Bill Beswick.Říkali jsme si, že právě Simon Nausch, Kiki a Maki, Gerard Houllier a jejich nesporné úspěchy mají potenciál zaujmout kouče napříč sporty. Najít takové téma není jednoduché. Jsem rád, že se to povedlo,“ vysvětlil volbu hostů šéf České olympijské akademie Zdeněk Haník.

„Původně jsme měli v plánu dělat jed nu konferenci ročně. Zájem o první setkání ale předčil naše očekávání. Kolegové z Unie profesionálních trenérů jsou navíc schopní domluvit velmi dobré hosty, kteří mají trenérům co říct, a tak jsme se rozhodli plány pozměnit,“ řekl člen Vědecko-metodické komise ČOV Michal Ježdík. Další konference se zajímavými hosty se chystá na přelom května a června 2015.

Účast na konferenci si nenechala ujít celá řada významných trenérských osobností. Mezi posluchači byli např. Michal Barda, Miroslav Beránek, Lubor Blažek, Dušan Fitzel, Helena Fuchsová, Ronen Ginzburg, Martin Hašek, Jaroslav Hřebík, Slavomír Lener, Ladislav Lubina, Přemysl Panuška.

V Centru pohybové medicíny na pražském Chodově nechyběli ani významní zástupci akademické obce jako děkan Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity Jiří Nykodým nebo bývalý děkan Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy Josef Dovalil.

Připravujeme další podrobnosti a nabídneme podklady z konference ke stažení.

líbil se ti článek?