Nanking 2014: Slalomářky Hilgertová a Satková získaly bronz a stříbro

YOG 2014
YOG 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Poslední soutěžní den na Olympijských hrách mládeže v čínském Nankingu má česká výprava další dvě medaile. Ve vodním slalomu skončila kajakářka Amálie Hilgertová třetí a kanoistka Martina Satková druhá. Češi tak z Číny přivezou osm medailí.

Vodní slalomáři soutěžili na hrách ve speciálním závodním formátu. Spustili se z třímetrové rampy na klidnou vodu, kde je čekal slalom mezi bójemi a v určeném prostoru museli udělat „eskymácký“ obrat. Soutěž se navíc jela systémem play-off, kdy v každém kole proti sobě závodily dvě lodě.

„Je to trochu jiná disciplína, než jsme zvyklí, ale docela mi to sedělo.Vyřazovací boje byly dost náročné. Když jsem vypadla v semifinále, měla jsem dvacet minut pauzu a hned jela zase o medaili. Z bronzu mám fakt velkou radost,“ líčila Amálie Hilgertová, která je neteří olympijské vítězky z Atlanty Štěpánky.

„Před hrami jsem od závodu nic neočekávala a mrzelo mě, že nejedeme v kanálu pro divokou vodu. Od příjezdu do Číny jsme tady s týmem hodně trénovali skok z rampy, kde můžete hodně ztratit i získat. Dost jsme si u toho zablbli a užili si to. S druhým místem jsem maximálně spokojená,“ řekla Satková.

líbil se ti článek?