Rychlostní kanoista Hájek má bronz, Česko kompletní sadu medailí

YOG 2014
YOG 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Kanoista Kryštof Hájek překonal nástrahy neobvyklé soutěže a získal bronz z Olympijskcýh her mládeže v čínském Nankingu.

Rychlostní kanoisté měli na hrách mládeže netradiční závodní formát. Trať o délce 320 metrů byla ve tvaru osmičky, takže kromě rovného úseku se kanoisté potýkali i s dvěma ostrými zatáčkami. „Bylo zajímavý si zkusit v závodě zatáčet. Martin Doktor mi v tomhle dobře poradil a docela mi to šlo,“ hodnotil trať Hájek.

Navíc po úvodní rozjížďce byli kanoisté rozřazeni do postupového pavouka. Hájek vyhrál osmifinále i čtvrtfinále. V semifinále byl nad jeho síly pozdější vítěz soutěže Moldavan Tarnovski.

„Play-off mi moc nesedělo. V jízdě o bronz jsem sice zajel nejrychlejší čas olympiády, ale nebylo z toho zlato. Měl jsem i trochu smůlu na soupeře. S medailí jsem ale maximálně spokojen. Jelo se mi tady perfektně,“ řekl Hájek.

Ten je stejně jako stříbrné veslařské duo Jech s Helešicem členem Talent Teamu. „Podporují mě v přípravě, můžu jezdit častěji na soustředění a připravit se na takto důležité akce. Jsem rád, že jsem mohl medailí podporu alespoň trochu vrátit,“ podotkl juniorský reprezentant.

Na OH mládeže Hájek nastoupí i do další zajímavé soutěže. Rychlostní kanoisté soutpeří spolu s vodními slalomáři ve slalomu mezi bójemi, kterému předchází startovní skok ze třímetrové rampy. „Jedu na slalomové lodi a od čtvrfinále musíme navíc udělat povinně eskymáka. Ale tam se dostanu jen při velké shodě okolností. Zatím jsem se v tréninku spíše topil," smál se bronzový medailista z Olympijských her mládeže.


líbil se ti článek?