Na Rožnovské olympiádě mládeže soutěží i děti s handicapem

ODM 2014
ODM 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Téměř 1 200 žáků mateřských a základních škol z Rožnovska, Kopřivnice anebo slovenské Považské Bystrice se účastní soutěží VI. Rožnovské olympiády dětí a mládeže, která je součástí regionálních her Olympiád dětí a mládeže ČOV. Tradiční součástí programu je také paralympiáda pro děti s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním postižením.

Pod záštitou starostky Rožnova Markéty Blinkové a hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka probíhají v Rožnově 19. a 20. června individuální a kolektivní soutěže šestého ročníku Rožnovské olympiády dětí a mládeže určené třem věkovým kategoriím. „Soutěžit se bude například v lehké atletice, plavání, malé kopané, vybíjené, malé házené nebo basketbalu. Pro mateřinky je připraven štafetový skok do dálky, hod do dálky tenisákem, překážková dráha nebo hod na terč,“ uvedl hlavní organizátor Dušan Vrážel z odboru školství MěÚ Rožnov.

„Jsme moc rádi, že ve spolupráci seZŠ Praktická se nám opět podařilo zajistit uspořádání sportovních soutěží i pro děti s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním postižením a umožnit tak těmto hendikepovaným dětem se plnohodnotně zapojit do sportovních aktivit a společenského dění této olympiády,“ doplnila Markéta Blinková.

Součástí programu budou aktivity pořádané v rámci mikroprojektu Česko-slovenská setkání napříč regiony nebo soutěže ve znalostech rozlišností českého a slovenského jazyka.

Veškeré informace o RODM naleznete na webových stránkách akce.

líbil se ti článek?