Jedenáctý den: Biatlonisté řádí dál, Moravec přidal bronz

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jedenáctý den přinesl šestou medaili, už počtvrté se o to postarali biatlonisté, z toho podruhé zásluhou Ondřeje Moravce. Ten dnes ke stříbru ze stíhačky přidal bronz ze závodu s hromadným startem na 15 kilometrů. Díky bezchybné střelbě se svěřenec trenéra Ondřeje Rybáře držel od začátku v čele, nakonec nestačil pouze na vítězného Nora Svendsena a druhého Francouze Fourcadea.

„Dneska jsem měl ten den, kdy jsem věděl, že to tam dám. Fakt jsem střílel naprosto v klidu. Vůbec jsem nebyl nervózní, že střílím na prvním místě na olympiádě. Nepřišlo mi to zvláštní,“ uvedl devětadvacetiletý Moravec. Naopak Jaroslavu Soukupovi se příliš nevedlo, po čtyřech chybách skončil až 24.

Hrozbu brzkého vyřazení odvrátili hokejisté, kteří v prestižním osmifinále porazili Slovensko 5:3. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika vedli díky skvělému úvodu už 4:0, Slováci však stáhli na rozdíl jediného gólu a postup českého týmu do čtvrtfinále zpečetil až při závěrečné soupeřově hře bez brankáře kapitán Tomáš Plekanec.

Z kvarteta sdruženářů se v závodě na velkém můstku s během na 10 km nejvíc dařilo Miroslavu Dvořákovi, jenž obsadil 11. místo. Snowboardcrossaři David Bakeš a Emil Novák vypadli v osmifinále, v obřím slalomu ani jedna z českých závodnic nedokončila první kolo. Rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná skončila na 1000 m už v rozjížďkách.

líbil se ti článek?