Šestý den medaili nepřinesl, Erbanová byla desátá na kilometru

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Útok na další medaile dnes českým sportovcům v Soči nevyšel. Rychlobruslařka Karolína Erbanová obsadila na kilometrové trati stejně jako na pětistovce 10. místo. Biatlonistům scházela k lepším výsledkům ve vytrvalostním závodu na 20 kilometrů přesnější střelba. Bronzový ze sprintu Jaroslav Soukup skončil 17., stříbrný ze stíhačky Ondřej Moravec byl hned za ním.

„Nohy jsem cítil dneska o kus víc než jindy, ruce to samé. Asi jak byl pomalejší sníh, každý kopec i mírnější rovina byly náročnější,“ okomentoval závod Soukup. „Nezačal jsem dobře, ale na druhou stranu jsem byl pak klidnější. Kdybych přijel na poslední stojku a klepal se tam, že mám tři nuly a musím to dát, tak nevím,“ dodal Moravec.

V běhu na 10 km klasicky se Eva Vrabcová Nývltová na měknoucím sněhu jen těsně nevešla do první dvacítky. Pro akrobatického lyžaře Marka Skálu skončila premiéra pod pěti kruhy už v kvalifikaci slopestylu. Sáňkařská štafeta ve složení Ondřej Hyman, Vendula Kotenová a sourozenci Lukáš a Antonín Brožové brala v novinkové disciplíně deváté místo.

Výsledky: komplet, Češi do osmého místa

líbil se ti článek?