V Soči už je polovina českých sportovců

Soči 2014
Soči 2014
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Dalších osmnáct českých sportovců se dnes vydalo do dějiště olympiády. Na palubě druhého vojenského speciálu mířícího do ruského Soči nechyběli například sjezdaři, skokani nebo bobisté.

S dalšími členy doprovodu a množstvím novinářů čítala posádka úterního letu víc než osmdesát hlav. Mnozí se zdrželi u kontroly zavazadel. „Vždycky máme vysílačky, nabíječky, vrtačky a na těch rentgenech to trochu zlobí,“ usmívala se vlajkonoška české výpravy Šárka Strachová.

Té balení trvalo déle než obvykle. „Většinou mám sbaleno za deset minut, ale tentokrát to byla doba. Člověk do toho musí začlenit olympijskou kolekci a i tím, že se balíme do letadla a ne do auta, je to složitější. Musela jsem hodně rozmýšlet, co se mi ještě vejde a co už ne.“ Společně s českou slalomářskou jedničkou odcestovali do Soči i Ondřej Bank, Martin Vráblík a Klára Křížová.

Odbavování ve Kbelích proběhlo opět brzy ráno. To pro většinu zúčastněných znamenalo budíček okolo čtvrté. „Mně se vstávalo dobře, teprve předevčírem jsem přiletěl z Ameriky a mám ty časy ještě rozhozené,“ hlásil čerstvý Michal Březina.

„To u mě to teda bylo hrozný, protože naši mechanici už jsou starší a nemohli dospat, a tak jsme museli jet o půl hodiny dřív,“ stěžoval si bobista Honza Vrba. S odpovědí na otázku talismanů neváhal ani vteřinu. „Maskoty mám tři – Vacek, Dvořák a Suchý. Jinak s sebou nevozím nic,“ poplácal Vrba po zádech svoje kolegy ze čtyřbobu.

S několikadenním zpožděním vyrazil za svým týmem i běžec na lyžích Lukáš Bauer, kterého zdržel ještě víkendový start na Světovém poháru v Toblachu. „Žádné podrobné informace ze Soči zatím nemám. Dozvěděl jsem se jenom to, že jsou tam vyhovující postele, dobré polštáře a skvěle se tam spí. A víc vlastně nepotřebuju,“ říkal vtipálek Bauer.

Vtipy létaly vzduchem i při hromadném focení těsně před nástupem do letadla. Na společném snímku je i pětice skokanů na lyžích, biatlonistka Johanidesová nebo zástupkyně short tracku Katřina Novotná.

Šťastný let přijel sportovcům Dukly do Kbel popřát i ministr obrany Martin Stropnický.

Po přistání se i tato várka sportovců se poté rozjela třemi směry. Bruslaři zůstali na pobřeží, lyžaři zamířili do dvou olympijských vesnic v horách. „Převládá u mě těšení se na tu atmosféru, která je na hrách specifická a naprosto úžasná. Těším se i na závody, cítím takové to příjemné mravenčení,“ mrkla Šárka Strachová.

líbil se ti článek?