Zimní olympiádu zažijete v Praze na Letné

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Český olympijský výbor přinese olympiádu do Prahy. V průběhu her v Soči na pražské Letné vyroste olympijský park, který nabídne bruslařskou plochu, curlingovou dráhu, běžkařský ovál nebo hokejová hřiště. Na více jak sto místech budou diváci sledovat interaktivní přenosy ze Soči. „Chceme, aby Česko sportovalo, nejenom drželo palce našim reprezentantům u televize,“ říká Jiří Kejval, předseda ČOV.

„Navazujeme na úspěšný Český dům v Londýně. V nejbližších letech se však olympiáda nebude konat v Evropě. V místě her se proto zaměříme na podporu exportu. A aktivity pro fanoušky přesuneme hlavně do Česka,“ pokračuje Kejval.

Sport, zábava a fandění

Fanoušci mají jistotu, že jim při aktivním pohybu neuteče žádná důležitá událost v Soči. Přenosy z olympijských her poběží na velkoplošných LED obrazovkách, po parku budou rozmístěny další desítky velkoformátových displejů. Na Letnou zavítají prostřednictvím telemostu úspěšní čeští reprezentanti.

Na podiích se budou střídat diskžokejové s talentovanými hudebníky. „Představíme i nové mladé tváře,“ upřesňuje Michal Caban, který má program stejně jako v Českém domě v Londýně na starosti.

Lákadlem olympijského parku bude jedinečná ledová plocha o rozloze téměř 5.000 metrů čtverečních. Bruslaři se ještě nikdy v Česku na tak velké a členěné umělé dráze projet nemohli. „Hlavně večerní bruslení, kdy led prozáří světelná show, bude fantastickým zážitkem,” slibuje Kejval. Pod „sochou Stalina“ bude otevřen i snowpark. Sporty si bude moci vyzkoušet každý.

Děti ze všech koutů republiky

Olympijský park Soči – Letná bude prvním vrcholem dlouhodobého programu ČOV Česko sportuje, jehož cílem je propagovat zdravý životní styl. „Rozhýbat musíme hlavně děti. Dopolední program bude patřit školám. Každý den dorazí na Letnou stovky žáků z celé republiky,” řekl Jiří Kejval.

Návštěva olympijského parku je hlavní výhrou pro základní školy v soutěži „Moje olympiáda“. „Vedle sportu jsme připravili i tvůrčí disciplíny, například natáčení videoklipu s pozdravem českým olympionikům,“ prozradil Kejval. Nejlepší dětské výtvory budou k vidění na Letné.

V Londýně Kupka, v Praze Mucha

Stejně jako kolekce oblečení, i vizuální podoba olympijského parku je inspirována dílem Alfonse Muchy, slavného secesního umělce. Olympijský výbor tak vytváří novou tradici – londýnský Český dům vycházel z díla génia abstraktní malby Františka Kupky.

Osvědčený tým

Olympijský výbor vsadil na osvědčený tým z Londýna. Architektonický návrh parku pochází z dílny ateliéru ADR, držitele titulu Architekt roku. Program připravuje Michal Caban, který spolupracuje s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary. Na vizuálním ztvárnění se podílí akademický malíř Milan Jaroš. O audiovizuální zážitek se postará společnost AV MEDIA.

Olympijský park Soči - Letná 2014

Rozloha parku: 17.500 m2
Očekávaná denní návštěvnost: 10.000
Velkoplošné LED obrazovky
100 míst se sportovními přenosy
Atmosférické nasvícení celého prostoru

Sport pro každého

„Ledový ráj“ (unikátní ledová plocha o ploše téměř 6.500 m2)
Běžkařská trať
Laserová biatlonová střelnice
2 hokejová hřiště
Curlingová dráha
Snow park
Půjčovny sportovního vybavení
Trenéři a poradci

Olympiáda

Přímé přenosy
Interaktivní rozhovory se sportovci
Zajímaví hosté, návštěvy sportovců po návratu ze Soči

Zábava

Program pro školy z celé republiky
Hudební vystoupení
Výstavy
Fun zóna
Zázemí pro rodiny s dětmi
Každý den noviny Olympijského parku


Video Olympijského parku ke stažení zde.

líbil se ti článek?