Sport o víkendu: Praha uvidí basket 3x3, Ostrava se bude rvát o světové finále

Oficiální
Oficiální
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Václavské náměstí se o víkendu opět stane dějištěm atraktivního sportovního podniku. Na Václavském náměstí se totiž uskuteční turnaj World Tour ve stále více populárním basketbalu 3x3.

Pražské centrum přivítá vskutku výjimečnou akci, protože jde o jeden z pouhých pěti podniků FIBA World Tour na celém světě. Dvanáct špičkových týmů z celé Evropy v něm hraje o účast v celosvětovém finále v Istanbulu a chybět mezi nimi nebude ani vítěz české tur v basketu 3x3, tým Bo!!! z Ostravy. Do Turecka postoupí oba pražští finalisté.

„Pokud všechno bude, jak má být, tak musíme bojovat o první místo. Našim cílem je turnaj vyhrát. Vloni v Madridu jsme k tomu byli blízko, skončili jsme v semifinále se Slovinci. Máme na to, abychom bojovali o vítězství v turnaji,“ řekl serveru cbf.cz Michal Kruk, reprezentační trenér a zároveň vedoucí týmu Bo!!! Vítěz turnaje navíc bere prémii 10 tisíc dolarů.

Českému zástupci ale bude scházet opora, prostějovský Kamil Švrdlík. „Stal se členem kádru klasické reprezentace pět na pět, na mistrovství Evropy by mohl být jedním z důležitých hráčů. Pro nás to je ale obrovská ztráta,“ zalitoval kouč Kruk. „Na posledním turnaji v Moskvě prokázal, že za rok, co s ním pracuji, udělal obrovský posun a patřil mezi nejlepší hráče turnaje. Do budoucna s ním budu počítat, rozumím ale tomu, že pětkový basketbal má přednost,“ dodal Kruk.

Sestavu pro pražský turnaj tak budou tvořit ostravští basketbalisté Jan Stehlík a Filip Zbránek, doplní je opavský Martin Gniadek a jindřichohradecký Roman Zachrla.

Turnaj začíná v sobotu ve 12:00 zápasy tří základních skupin. Do nedělních vyřazovacích bojů, které začnou v 15:30 čtvrtfinále, projdou dva nejlepší každé skupiny a navíc dva nejlepší ze třetích míst.

Vstup na celou akci je zdarma, v neděli nebude scházet ani zápas VIP osobností (14:30) nebo soutěže ve smečování a střelbě trojek.

Z víkendového sportovního programu

Sobota

  • Praha: turnaj World Tour v basketbalu 3x3: základní skupiny (12:00).
  • Hradec Králové: příprava volejbalistů Česko – Srbsko (18:00).
  • Plzeň: hokejová European Trophy – Severní divize: Plzeň - Eisbären Berlín (17:30).
  • Prostějov: MČR v dráhové cyklistice.

Neděle

  • Praha: turnaj World Tour v basketbalu 3x3: čtvrtfinále (15:30), semifinále (18:00), finále (19:30).
  • Karlovy Vary: Evropský pohár v triatlonu: ženy (10:00), muži (15:00).
  • Různá místa: hokejová European Trophy – Severní divize: Brno - Eisbären Berlín, Hradec Králové - Kärpät Oulu (17:00), Plzeň - Hamburk (17:30).
  • Prostějov: MČR v dráhové cyklistice.


líbil se ti článek?