Čtvrtá medaile ze Světových her. Paraglidista Lednik má stříbro

Světové hry 2013
Světové hry 2013
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Paraglidista Tomáš Lednik v disciplíně přistání na přesnost získal stříbrnou medaili. Lednik obstál v nesmírně náročném závodě. Počasí si s letci zahrávalo a při každém z devíti kol panovaly jiné podmínky.

„Létali jsme na letišti uprostřed města. Jak se město rozpalovali, neustále se měnila termika. Hodně to s námi házelo. Velice těžké bylo vyrovnat se i s dlouhým čekáním na slunci, protože na rovném letišti se před ním neschováte,“ hodnotil jednačtyřicetiletý paraglidista.

Ten se stal pro svoji povahu miláčkem publika. „Nikdy jsem asi tak velký fanklub neměl. Bylo svělé, že nás sledovalo tolik lidí na tribunách. Světové hry jsou vlastně malá olympiáda a atmosféra tomu odpovídala,“ pochvaloval si Lednik. Ten po každém skoku ochotně rozmlouval s publikem, fotil se a staral se o dobrou náladu na rozpáleném letišti, kde bylo ke 40 stupňům.

„Mám už za sebou nějaké úspěchy, ale tahle medaile je pro mě nesmírně cenná. Nic víc v našem sportu není,“ prohlásil Lednik.

Ten se věnuje závodně i parašutismu a se vzduchem spojil i svoji profesi. „Jsem instruktor a prodávám vybavení. Létání je můj život. Kombinuji paragliding, parašutismus a občas zkusím o basejump,“ prozradil stříbrný medailista ze Světových her. 

Lednikovo stříbro poslední den Světových her završilo medailový zisk české výpravy na čísle čtyři.  

líbil se ti článek?