Korfbalisté po dramatickém závěru porazili Velkou Británii

Světové hry 2013
Světové hry 2013
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český korfbalový tým zvládl úvodní utkání s Británií a dál je ve hře o medaile. Český tým otočil skóre až v poslední minutě díky neuvěřitelné bojovnosti a drtivému útočnému tlaku. Dalším soupeřem ve skupině je Portugalsko.

Do prvního zápasu na Světových hrách nevstoupili naši korfbalisté vůbec šťastně. První poločas prohráli 6:11, ze hry musel odstoupit kvůli zranění jeden z nejzkušenějších hráčů Vlastimil Krejčí a obrana často chybovala.

V druhém poločase náskok Velké Británie dokonce narostl až na hrozivých šest košů (7:13 ve 30. minutě). Trenér Ivo Kracík se rozhodl udělat další změny v sestavě, aby hru oživil a měl skutečně šťastnou ruku.  Poslal do hry Kláru Zábojovou a ta se mu hned po pár minutách pobytu na hřišti odvděčila nádhernou střelou z velké dálky (a na třetích Světových hrách v řadě se zapsala do listiny střelců).

Další střídání si Kracík nechal na 44. minutu. Do konce utkání zbývalo šest minut a Češi prohrávali 13:17. Do hry přišel Ivan Žák a v prvním útoku střelou z dálky a v dalším proměněnou donáškou dal českému týmu naději - 15:17. 

63 vteřin před koncem zápasu snížil Petr Pešák na rozdíl jediného koše a hned v dalším útoku dal další úspěšnou střelou propuknout obrovské radosti - 17:17. 

Britové pak rychle ztratili míč a do konce zbývalo 26 vteřin. Díky dobré práci útoku se dostal dvakrát ke střele z osmi metrů Žák a jeho druhý pokus zapadl čtyři vteřiny před koncem do obroučky. Soupěř již na protiakci neměl čas a Češi tak dokázali za 59 vteřin neuvěřitelně otočit výsledek. 

V dalším utkání se Češi utkají s Portugalském a jestliže vyhrají, postoupí na Světových hrách do semifinále a budou hrát o medaile. Do turnaje již nenastoupí Vlastimil Krejčí, který má zlomenou kost v zápěstí. 

líbil se ti článek?