Florbal přijat do Asociace světových her

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Florbal je nejrychleji se rozvíjejícím kolektivním sportem a pondělí 27. května 2013 pro něj bylo dalším velkým dnem. Mezinárodní florbalová federace (IFF) byla přijata do Asociace světových her (IWGA), která každé čtyři roky organizuje Světové hry (World games). Rozhodnutí padlo na plénu SportAccord v ruském Petrohradu.

Florbal byl přijat společně s lakrosem, thajským boxem a kickboxem. Nově přijatí členové tak rozšířili počet členů IWGA na 33 a mohou zažádat o zařazení na program následujících světových her, které se v roce 2017 uskuteční v polské Wrocławi. Letos světové hry hostí kolumbijské Cali, kde budou v kolektivních sportech reprezentovat Českou republiku týmy korfbalu a in-line hokejistů.

IFF již požádala o zařazení coby ukázkového sportu, ale nyní se již může ucházet o zařazení v roli plnohodnotné součásti programu světových her. Prezident IWGA Ron Froehlich však upozornil, že členství v asociaci neznamená automaticky zařazení na program her.

Světové hry již jednou okusily atmosféru florbalového turnaje. Florbal byl ukázkovým sportem na světových hrách 1997 ve finském Lahti. Pro sport s děrovaným míčkem je členství v IWGA zavazující, jak potvrdil přímo z Petrohradu prezident IFF Tomas Eriksson: "Kladné rozhodnutí IWGA je pro florbal dalším veledůležitým krokem. Florbalová rodina nyní bude usilovně pracovat na tom, aby ukázala, že světovým hrám má co nabídnout a aby florbal byl zařazen na jejich program."

Zdroj: cfbu.cz

líbil se ti článek?